En hoe je angst leert herkennen.

Waarom geeft het denken aan LEF moeten tonen je het gevoel alsof je bevriest en daadwerkelijk LEF tonen je het gevoel dat je vliegt! Waarom komt er zoveel (levens)energie vrij als je (toch) doet waar je eigenlijk voor wil weglopen. Angst helpt je alert te zijn, maar is niet je beste raadgever. Ken de vele gezichten van angst en ontmasker ze voordat ze je in de greep hebben. 

Hoe Mr. Angst je om de tuin weet te leiden: 

  • Angst die zich als wijsheid vermomt: “Er komt nog wel een andere keer, doe maar rustig aan, een ding tegelijk, misschien eerst wat geld sparen …” 
  • Angst die zich als tevredenheid vermomt: “Wees maar tevreden met wat je hebt, je hoeft nu niets te veranderen. Alles is precies zoals het moet zijn..” (de spirituele valstrik).  
  • Onzichtbare Angst. Je hebt niet door dat je bang bent. Je rationaliseert dat je gedrag volkomen logisch is, terwijl je gedrag volledig wordt bestuurd. Hier gaat het over jouw mindset, jouw kijk op het leven die je van jongsafaan hebt aangenomen. Niet te verklaren gevoelens van leegte, overleven en frustraties. Coaching gericht op nieuwe betekenisgeving van o.a. je levensverhaal, gaat je helpen een nieuwe jou-dienende mindset aan te nemen. Zie ook vislavie.nl voor meer informatie. 

Angst zit samen met pijn en vermoeidheid in het rijtje van saboteurs als je wilt veranderen, wilt groeien. Groeien doet soms pijn en nieuwe gewoontes aanleren vraagt eerst veel energie & moeite voordat je kunt varen op de automatische piloot. Maar verlies nooit uit het oog dat je gemaakt bent om (het leven) te ontdekken, dat houdt niet op als je eenmaal ‘volwassen’ bent. Zie lef als het enkelvoud van leven! Niks meer, niks minder. 

Zodra jij je bewust bent van de (gezichten van) angst, ontstaat er ruimte voor een bewuste keus.

Leer te kiezen voor nieuwsgierigheid. Voor de energie die vrijkomt als jij weer de lichtvoetige ontdekkingsreiziger mag zijn, inclusief vallen & opstaan. Het gaat hier vooral over jezelf dit gunnen. Jouw eigen geloof en mildheid (stap voor stap) is de beste stimulans om  nieuwsgierigheid in je te laten ontluiken en de angst rustig aan te sussen.

Laat je inspireren door deze video ‘Dare’. Wat maakt dit in jou los? How do you want to show up in life? Vislavie.nl

Recommended Posts