Inspiratie & tips

Vis La Vie

‘‘Climb the mountains and get their good tidings. Nature’s peace will flow into you as sunshine flows into trees. The winds will blow their own freshness into you, and the storms their energy.’’ – John Muir  

 

Op deze pagina vind je interessante feitjes op het gebied van ontspanning, stress, natuur, vitaliteit en intuïtie / zelfsturing. Tips en (eigen) wijsheid met als rode draad ‘de liefde voor het leven’ en ‘de kunst van het leven’. Je vindt hier blogs, mooie quotes en inspiratiebronnen van Vis la Vie. Vis la Vie = ‘Leef het leven’. Laat je (hier) inspireren en kom weer in contact met de schoonheid van het leven én in contact met jezelf.

 

Veel lees- en kijkplezier!

 

Volg Vis la Vie op Instagram

Ik aan het woord. Dit filmpje is eind 2018 opgenomen. Ik toen in de rol van Loopbaancoach en competentiemanager bij NS. Ben ik sindsdien veranderd? De buitenkant wel een beetje, geef ik eerlijk toe. 🙂  Maar de essentie van mijn boodschap ‘waar ik voor sta’ is nog steeds waar! #kenjetruenature

(s)Tem je stress!

Wil je weten hoe stress werkt én mijn 3 favoriete ontstress-ors ontvangen? Vraag dan hier de gratis e-module ‘(s)Tem je stress’ aan!

'Heb het leven lief' op Spotify

Vind hier de ‘Heb het leven lief’ afspeellijst met nummers die raken, inspireren of een heerlijk levenslustig gevoel geven!

Er was eens een vrouwtje die zichzelf voorbij liep. Als ze ‘s morgens opstond, dacht ze aan ‘s middags. Als ze ‘s middags aan tafel zat was het weer: “Wat zal ik vanavond eten?” En als ze dan eindelijk ‘s avonds naar bed ging, lag ze weer te piekeren wat ze de volgende dag allemaal zou gaan doen.

Telkens als ze op straat liep, rende ze zo hard dat de mensen zeiden: “Die loopt zichzelf nog eens voorbij, die vergeet te leven.”

Ontdek de podcasts van Vis la Vie

Ontdek de mentale en fysieke voordelen van coaching & training in de natuur!

Over Vis la Vie

Al meer dan 12 jaar coach & motiveer ik mensen met diverse niveaus en achtergronden bij vraagstukken als werkstress, persoonlijk leiderschap en vitaliteit. Mensen weer de liefde voor het leven laten ervaren, zelfbewust & levenslustig, met ogen die rust uitstralen EN twinkelen. Daar doe ik het voor!

Laat je inspireren door de ervaring van anderen

“Ik ken Patricia nu 12 jaar en zij heeft lang geleden een plekje in mijn hart veroverd. Waarom? Om haar puurheid, om haar vermogen om van heel kleine dingen enorm te genieten, om haar inspirerende behoefte anderen te inspireren, om haar bevrijdende lach tijdens een serieus gesprek en last but not least haar basisliefde voor haar medemens. Een pracht van een life coach, dus!”
- Annerose van Straten
Loopbaancoach
Topaas Loopbaanadvies
"Bedankt voor je energie, je openheid en je oprechte interesse en enthousiasme. Door onze gesprekken heb ik oprecht kunnen exploreren en ‘exploiteren’: wat wil ik? Wat is mijn overtuiging, waar geloof ik in en hoe verbind ik hoofd, hart en buik? Veel dank dat ik je op het juiste moment heb ontmoet en je mijn innerlijke vlam hebt helpen aanwakkeren!"
- Marsha Blok
Projectmanager
"Mijn coachvraag was ontstaan door meerdere veranderingen en uitdagingen in korte tijd op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De sessies hebben mij geholpen dichter bij mijn gevoel te komen. Dit gaf mij nieuwe inzichten en handvatten én het vergrootte mijn zelfbewustzijn. Ik heb het traject met Patricia ervaren als prettig, ontspannend, totaal niet zweverig en vooral heel waardevol! Ik kan haar van harte aanbevelen."
- Rik de Boer
Ondernemer

Blogs

Eventjes dit en eventjes dat

Voor iedereen die zich herkent in eventjes dit en eventjes dat en aan het eind van de dag denkt ‘Wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan? ‘ Er was eens een vrouwtje die zichzelf voorbij liep. Als ze ‘s morgens opstond, dacht ze aan ‘s middags. Als ze ‘s middags aan tafel zat was het weer: “Wat zal ik vanavond eten?”En als ze dan eindelijk ‘s avonds naar bed ging, lag ze weer te piekeren wat ze de volgende dag allemaal zou gaan doen. Telkens als ze op straat liep, rende ze zo
Lees meer

I am here to be seen. And I see you. – Kathryn Temple

Ben je al je hele leven op zoek naar gelijkgestemden?  Ervaar je de wereld vol met mensen, die ogenschijnlijk oppervlakkig, andersdenkend of anders-voelend lijken.  Herken je dit?  Ik zelf heb me jarenlang anders gevoeld. Ik kwam nooit iemand tegen die precies zo fijngevoelig was als ik. Het leek wel of alleen ik de spanningen, ongemakken en uitdagingen van het (werkende) leven voelde. Mijn nuchtere, Drentse familie-cultuur en met-de-paplepel-ingegoten-mindset van ‘jezelf groot houden’, ‘wees niet lastig’ en ‘wees niet lui’, bleken de grootste uitputtingsslag. Totdat ik ze niet meer kon tegenhouden, de
Lees meer