Ben je al je hele leven op zoek naar gelijkgestemden? 


Ervaar je de wereld vol met mensen, die ogenschijnlijk oppervlakkig, andersdenkend of anders-voelend lijken. 


Herken je dit? 


Ik zelf heb me jarenlang anders gevoeld. Ik kwam nooit iemand tegen die precies zo fijngevoelig was als ik. Het leek wel of alleen ik de spanningen, ongemakken en uitdagingen van het (werkende) leven voelde. Mijn nuchtere, Drentse familie-cultuur en met-de-paplepel-ingegoten-mindset van ‘jezelf groot houden’, ‘wees niet lastig’ en ‘wees niet lui’, bleken de grootste uitputtingsslag. Totdat ik ze niet meer kon tegenhouden, de tranen, en ik door de tranen heen, mijn manager hoorde zeggen ‘laat ze stromen, dit toont juist je betrokkenheid’. Ik leerde op dat moment iets heel belangrijks. Dat het uiten van mijn gevoelens van onmacht & verdriet niet leidde tot afwijzing maar juist tot een wezenlijk gesprek waarin we uitwisselden hoe we allebei met lastige situaties omgingen. De kou was uit de lucht. Ik voelde me gezien en ik zag mijn manager ook ineens als mens met tekortkomingen maar bovenal zag ik haar lef om kwetsbaar te durven zijn en de ander daar ook toe uit te nodigen. Ik ben haar nog steeds dankbaar voor deze inspiratie. 


Waarom delen we zo weinig met elkaar over dat wat er werkelijk van binnen speelt? 


En wat als we dit wel zouden doen; misschien ontdekken we dan wel een rijkdom aan levenservaring en wijsheid! Niet uit een boek of via een cursus maar gewoon ‘gratis’ nieuwe inspiratie opdoen in het contact met de ander. 


Nic Askew, de maker van soulbiographies.com, vertelt dat hij in zijn zoektocht naar mensen voor zijn project ‘Inner View’ zichzelf af vroeg ’‘where do I find these people?’


Als snel ontdekte hij dat elke ontmoeting leidde tot een rijk interview, een inspirerende Inner View. Hij beschrijft deze ervaring als: ‘This is not how I experience people (normally)’ … 


Wat als je bij elke ontmoeting de ander echt durft aan te kijken en durft door te vragen … misschien ontmoet je dan wel meer gelijkgestemden dan je ooit voor mogelijk had  gehouden .. ’beyond all differences’.


In een van zijn Inner View-video’s staat Kathryn Temple centraal. Na het zien van de video zou je willen dat zij je buurvrouw was! Een prachtig, ontwapenend mens. 


Haar vraag ‘Are you letting the experience of people pass you by?’ heeft mij bewust gemaakt van het belang van ontmoeten. Het ontmoeten van familie, vrienden, collega’s maar ook vreemden op straat. I am here to be seen. And I see you. Beyond all differences.


Wat als je deze week ieder ander ontmoet alsof hij of zij de meest interessante persoon is! Laat je verrassen wat dit teweeg brengt in jou en bij de ander.  


Ik wens je een week vol rijke ontmoetingen!


Wil je iets delen of vragen n.a.v. deze blog mail me op patricia@vislavie.nl


Leuk je te ontmoeten!

Recommended Posts