Coaching & training - zakelijk

Wandelcoaching | Mindful Walk workshop

Reduceer werkstress en verhoog je (thuis)werkplezier!

Wil jij weer met een helder hoofd en vol energie (thuis*)werken? Ervaar dan wat ‘Buitenwerk(t)’ wandelcoaching of een workshop Mindful Walk met je collega’s voor je kan doen. Een goed gesprek of een energizing beleving in de natuur. Bij jou in de buurt of dichtbij je werk. Al in een half uur kun je mentale en fysieke voordelen ervaren, zodat je daarna weer zin hebt om aan de slag te gaan. 

 

*Thuiswerken heeft vele voordelen; je hebt geen reistijd meer, je kunt meer je eigen tijd indelen en je hebt geen prikkels van luid bellende collega’s om je heen… Maar thuiswerken heeft ook nadelen. De inhoudsgedreven online meetings zijn nuttig, maar je mist het face-to-face contact. Ook de oppervlakkige praatjes bij de koffieautomaat mis je stiekem. Je komt minder buiten en ervaart misschien zelfs stress. 

“Zodra een mens overeind komt en gaat lopen,
schiet ook het brein overeind.”

- Shane O’Mara, neurowetenschapper -

“Zodra een mens overeind komt en gaat lopen,
schiet ook het brein overeind.”

- Shane O’Mara, neurowetenschapper -

Buitenwerk(t) -Wandelcoaching & training

In de Buitenwerk(t)-wandelcoaching & training van VislaVie gaan we samen de natuur in. Dat kan tijdens de Mindful (Lunch) Walk (voor teams) of tijdens de ‘In between meetings-Walk’, een korte 1-op-1 mindful wandelervaring.

 

  • Je hervindt de balans tussen actie en ontspanning (jouw dynamisch evenwicht);
  • Je ontdekt hoe anders ademen je hernieuwde energie geeft;
  • Je ervaart de voordelen van mindful lopen;
  • Je leert over de positieve effecten van de natuur op lichaam en geest.

Waarom de natuur als ontmoetingsplek? Een dagelijkse dosis groen houdt je gezond en is een van de beste manieren om te herstellen van je dagelijkse (werk)stress. Door dichter bij de natuur te zijn en al je zintuigen te gebruiken, word je gezonder en gelukkiger. ‘Groen’ laat je rustiger en dieper ademen. Je hartslag en bloeddruk dalen. Stress verdwijnt uit je lichaam. Je komt letterlijk en figuurlijk op adem. Je bent weer in contact met jezelf.

Mindful Walk (online) workshop voor teams

Laat de actie-reactie modus even los en ontmoet nieuwe inspiratie in het groen!

De Mindful (lunch)Walk is het perfecte teamuitje tussen de (digitale) meetings door. Mindful Walk is wandelen op een ontspannen én effectieve manier. Een manier van bewegen met aandacht voor bewustwording, plezier in bewegen en focus op een rustgevende ademhaling. Het zorgt ervoor dat je uit de gewoonte wordt gehaald om altijd maar druk te zijn en meer stil te staan in het hier en nu. Na de begeleide Mindful Walk vindt een korte nabespreking plaats, waarna de deelnemers weer met een frisse blik de dag kunnen vervolgen. We ontmoeten elkaar bij de ingang van het bedrijf en wandelen samen naar een groene plek in de buurt. Deze workshop kan ook online gegeven worden via Teams: iedere deelnemer loopt individueel maar toch online met elkaar verbonden. Tijdens het wandelen gaat de telefoon in de jas en de ‘oortjes’ in. De deelnemers ontvangen al wandelend rustgevende en speelse oefeningen, die zij direct kunnen toepassen.

 

VislaVie maakt gebruikt van de succesvolle Mindful Walk Methode van Mindful RunⓇ Nederland.

“Fijn om even stil te staan bij jezelf.”

“Mooi om bewust te wandelen. Aandacht voor jezelf en voor wat je ziet en ruikt.”

– deelnemers Zilveren Kruis


Wat kan het team verwachten?

 

☑  Toename van focus en creativiteit!

Bewegen maakt dat wij loskomen van vaste denkpatronen. Wij worden dus niet alleen fysiek maar ook mentaal fitter.

☑  Meer energie! 

Per dag ademen wij gemiddeld 23.000 keer. Met de juiste ademhaling neemt ons lichaam tien tot twintig procent meer zuurstof op.

☑  Stressreductie! 

Een mindful mindset biedt ons de mogelijkheid om ons gedrag en onze gedachten te beïnvloeden. Wij worden hierdoor flexibeler en duidelijker in onze keuzes.

☑  Bewustwording! 

Mindfulness vergroot de aandacht en vergevingsgezindheid. Dit heeft een positief effect op ons immuunsysteem en onze hersenen.

☑ Echtheid. 

Niet alleen handelen vanuit het hoofd, maar in balans met hoofd en hart! Dit maakt dat wij meer autonomie ervaren.


Investering

Groepstraining (8 – 12 personen): € 275,- (ex. 21% btw)


Maatwerk mogelijk. De workshop kan op ieder moment van de dag worden georganiseerd.

Wat anderen over VislaVie zeggen

“Ik heb eigenlijk geen woorden voor mijn dankbaarheid, Patricia is een bijzonder en integer mens en voelt feilloos aan wanneer ze het proces zich laat ontvouwen en wanneer ze even bijstuurt. Zij zet me in mijn kracht.”
- Petra Groen
Medewerker Finance & Control
"Mijn coachvraag was ontstaan door meerdere veranderingen en uitdagingen in korte tijd op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. De sessies hebben mij geholpen dichter bij mijn gevoel te komen. Dit gaf mij nieuwe inzichten en handvatten én het vergrootte mijn zelfbewustzijn. Ik heb het traject met Patricia ervaren als prettig, ontspannend, totaal niet zweverig en vooral heel waardevol! Ik kan haar van harte aanbevelen."
- Rik de Boer
Ondernemer
"Patricia is een trainer die duidelijk breed opgeleid is en deze kennis combineert met haar intuïtie. Ze werkt vanuit ervaring en het vertrouwen om te gaan met dat wat zich aandient. Patricia gebruikt praktische tools en oefeningen die je helpen naar een dieper inzicht in jezelf. Ze doet dit in een sfeer van rust, humor, speelsheid en respect!"
- Willemijn Manshanden
Eventmanager JobOn

NIEUW: werken zonder stress

‘In between meetings-Walk’

De ‘In between meetings-Walk’ is een energie-gevende coachingsessie in het groen voor iedereen die (letterlijk) vastloopt achter de computer. Er is aandacht voor ‘je verhaal kunnen doen’ en tegelijkertijd hervind je waar het werkelijk over gaat en wat wel werkt voor jou. Je ervaart de positieve effecten van bewegen in de natuur en wat je ademhaling voor je kan doen.  We ontmoeten elkaar op een groene locatie bij jou in de buurt.

 

De ‘In between meetings-Walk’ bestaat uit 3 coachingsessies van elk 60 minuten. VislaVie maakt gebruik van bewezen technieken uit o.a. Mindful Walk, stressmanagement en persoonlijk leiderschap. De sessies zijn face2face in de regio Alkmaar (incl. Amsterdam). Vind je het fijn om eerst even kennis te maken en je wensen te bespreken? Plan dan een online of telefonische intake (gratis).

 

Wat levert ‘In between meetings-Walk’ je op?

  • Back to nature ervaring – Inspiratie komt van het woord ‘(in)spirare’ = ademhalen. Je leert contact te maken met je natuurlijke ademhaling, in actie en in rust. Deze ervaring is het startpunt voor beter ademen en meer ontspanning en nieuwe inspiratie. Daarnaast leer je over de positieve effecten van de natuur.
  • Meer energie en stevigheid – Een combinatie van oefeningen gericht op bewustwording en vrijer bewegen zorgt voor een krachtig fundament. Je leert wat gronden en van daaruit bewegen voor jou inhoudt. Je ontdekt je centrale powerpoint als nieuw vertrekpunt. Jouw energiebron.
  • Positieve mindset – Je krijgt inzicht in belemmerende en stimulerende factoren. Je leert op een andere manier kijken naar persoonlijk leiderschap en zelfsturing. Je leert gebruik te maken van wat jou dient en keuzes te maken in wat wel & niet werkt.
  • Inclusief naslagwerk met praktische oefeningen voor zelf toepassen (en volhouden).

Investering

In between meetings-Walk €300,- (ex. 21% btw). Dit betreft 3 coachingsessies à 60 minuten.

 

Neem nog vandaag contact op voor een vrijblijvende intake!
 

 

Heb je behoefte aan meer sessies of een wat langer en intensiever traject? Bel gerust, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

Tip: Vaak is de coachvraag werkgerelateerd. Veel werkgevers hebben een scholings- of vitaliteitsbudget beschikbaar van waaruit coaching vergoed kan worden. Vraag dit gerust na bij je werkgever en/of jouw HR adviseur of jouw organisatie dat ook heeft. Ben je ondernemer? Deze coaching kun je opgeven als scholingskosten.

Over VislaVie

“Ik leer je anders kijken van waaruit nieuwe energie en nieuw perspectief ontstaat!”  

Vis la Vie betekent ‘Leef het leven’ en ‘Ervaar het leven’! Als Life- & Vitaliteitscoach en Mindful Run & Walk Instructrice geef ik, Patricia Hoekstra, je graag de basis mee van een ‘mindful & energizing walk’ en een andere blik op jezelf en de natuur. Al meer dan 12 jaar coach & motiveer ik mensen met diverse niveaus en achtergronden bij vraagstukken als werkstress, persoonlijk leiderschap en vitaliteit. Dit deed ik onder andere bij de NS, bij Vattenfall & CPOW (onderwijs) voor Vitaliteitsbureau Adaptics en nu ook als zelfstandig coach bij VislaVie.

 

Sinds 2019 heb ik van de natuur mijn ‘kantoor’ gemaakt. Mijn wandelcoaching-sessies en natuurtrainingen vinden plaats in het groen. Zijn in de natuur geeft mij het gevoel dat ik LEEF en deze intense beleving werkt door in mijn gesprekken en trainingen. Dat wat er werkelijk toe doet, komt tot leven en geeft richting aan vervolgstappen met als resultaat een verruimde blik op jezelf en je mogelijkheden.

Kennismaken? Bel me gerust!