Natuurtrainingen

Mindful Walk | Mindful Run | Bosbaden

Hunker jij ook naar de natuur?

“Going to the woods, is going home.” John Muir

Ben je nieuwsgierig naar wat mindful wandelen of hardlopen OF bosbaden in de natuur met je doet? Voel je een verlangen meer in de natuur te zijn? Wens je ontspanning in je drukke, hectische leven? En wil je weer (her)vinden waar jij voor leeft; jouw intentie, waar jij van AAN gaat?! Ga dan mee op pad en laat je verwonderen in de natuur.  

 

In de natuurtrainingen van VislaVie leer je de actie-reactie modus los te laten en neem ik je mee in het hervinden van jouw balans tussen actie en ontspanning. Je ontdekt hoe anders ademen je hernieuwde energie geeft, je ervaart de voordelen van mindful (hard)lopen en je wordt je bewust van de positieve effecten van de natuur. Ik ontmoet je graag in het groen bij de Mindful Walk, Mindful Run of een bosbad!

Ga je mee?

Ervaar de intense, rustgevende kracht van een sessie Bosbaden in het Bergense Bos elke 3de vrijdagochtend van de maand. Eerstvolgende vrijdag 17 mei 9:30u!

Mindful walk & Mindful run

Tijdens de Mindful Walk en de Mindful Run trainingen wordt (hard)lopen gecombineerd met mindfulness en specifieke ademhalingstechnieken. Je leert op een andere manier te ademen, zodat je beter en gemakkelijker kunt (hard)lopen. Aan het eind van de training ervaar je meer energie en minder stress. VislaVie maakt gebruikt van de succesvolle Mindful Walk & Mindful Run Methode van Mindful RunⓇ Nederland. 

Dit kun je verwachten:

Ademhaling

Adem is leven. Het is de sleutel naar een vitaal en bewust leven. 

Je leert contact te maken met je natuurlijke ademhaling, in actie en in rust middels de ademhalingstest en methode van Buteyko. Deze ervaring is het startpunt voor beter ademen en een meer ontspannen en energiek (dagelijks) leven.

Mindset & Mindfulness

Alles is energie, alles is te transformeren. Ook je mindset. Wat als je verlangen naar rust, meer energie of zelfbewust-zijn al in het hier & nu aanwezig is? De natuur voedt de ervaring, het voelen, het gronden en het vrij bewegen. Mindfulness technieken, diverse beweegvormen en het groen brengen jou daar waar je wilt zijn.

(Hard)Looptechniek

Jouw manier van bewegen heeft invloed op je welzijn en zelfvertrouwen. Een goede houding en techniek zorgen ervoor dat onnodige spanning in spieren losgelaten kan worden. Je ervaart o.a. het effect van een juiste arminzet en voetafwikkeling op je energieniveau. Naast de (hard)looptechniek, maak je tijdens de natuurtraining kennis met yoga & Tai Qong. Meer energie is het resultaat!

“Patricia heeft mij in de training Mindful Run laten voelen, ruiken, proeven, horen en zien hoe fijn hardlopen, bewegen en ook spelen in de natuur kan zijn. Ik ben me in deze sessies steeds bewuster geworden van mijn lijf én mijn geest en de wijze waarop de neusademhaling effect heeft. Een hele waardevolle training, die mij behalve veel meer bewustwording ook weer de motivatie en het plezier in bewegen heeft teruggegeven. Dank je wel, lieve Patricia!”  – Dorine de Jong

Dit levert Mindful Walk & Mindful Run je op:

Van denken naar voelen

Het luisteren naar zingende vogels, het zien van meerdere tinten groen om je heen, de geur van naaldbomen terwijl je je voortbeweegt… Het maakt je opmerkzaam en versterkt je gevoelsbeleving. Beter worden in voelen, brengt het hoofd tot rust en brengt je dichterbij dat wat klopt voor jou.

Meer energie

De (hard)looptechniek in combinatie met versterkende en stretch oefeningen uit de yoga, Tai Qong en Pilates, leert je hoe sterke en soepele spieren kunnen samenwerken en je beweging ondersteunen. Energielekken in het lichaam worden energiegevers. Kortom meer energie door een beter houding!

Bewust zijn

De combinatie van oefeningen gericht op bewustwording en vrijer bewegen zorgt voor een krachtig fundament. Je leert wat gronden is en van daaruit bewegen. Je ontdekt je Ki-punt, je energiebron, als nieuw vertrekpunt.

Ontdek de Natuurtraining > mogelijkheden

Mindful Walk
5-weekse groepstraining

Mindful Walk is veel meer dan een stukje wandelen, het is een bewustwordingsproces waar je in stapt. De Mindful Walk laat je kennismaken met mindfulness- en ademhalingstechnieken, yoga & Tai Qong en de highlights van een goede looptechniek. Op een bewuste én speelse manier versterken we jouw contact met je lichaam, met jouw tempo en het contact met de natuur. De natuur draagt bij aan deze ervaring met al zijn kleuren, geuren en geluiden. Je krijgt tevens een kijkje in de keuken van de mooie methode van Shinrin-Yoku (Bosbaden).

Investering Mindful Walk 5-weekse groepstraining

 

 • Vijf bijeenkomsten van elk 1,5 uur
 • Training in groepen van 6 tot 8 deelnemers
 • Na iedere sessie ontvang je een e-mail met de besproken highlights en ‘huiswerk’ voor de volgende sessie
 • Geschikt voor alle niveaus
 • De kosten zijn €129,- per persoon incl. 21% btw.
 •  Tarief 1-op-1 begeleiding: 4 bijeenkomsten van 60 min voor €242,- incl. 21 % btw.

Coaching & training zakelijk

VislaVie heeft ook een programma speciaal gericht op teams en bedrijven: Buitenwerk(t). In de Buitenwerk(t)-wandelcoaching van VislaVie gaan we samen de natuur in. Dat kan tijdens de Mindful (Lunch) Walk (voor teams) of tijdens de ‘In between meetings-Walk’, een korte 1-op-1 mindful wandelervaring.

Mindful Run
5-weekse groepstraining

Kom onthaasten tijdens de Mindful Run. In deze training wordt gewerkt met mindfulness- en ademhalingstechnieken, Yoga & Pilates en de highlights van een goede hardlooptechniek. Tijdens het lopen door de duinen of op kleine groene paden, leer je:

 

 • je focus te verleggen naar je adem, naar je manier van bewegen en naar je intentie, dat wat jou beweegt in het leven;
 • anders ademen & beter voelen wat het lopen gemakkelijker en leuker maakt;
 • beter bewegen en ervaar je het effect van versterkende en stretch-oefeningen op je houding en energieniveau.

Je ontmoet de andere deelnemers in speelse oefeningen wat het genieten van bewegen versterkt. Je komt thuis met meer energie, meer ruimte in je hoofd en meer persoonlijke kracht. Ook deze training is gericht op direct ervaren, zodat je na afloop het moeiteloos voort kunt zetten. Ga je mee op verkenningstocht door het groen van Alkmaar en Heiloo of door de bossen & duinen van Bergen / Schoorl?

Investering Mindful Walk 5-weekse groepstraining

 

 • Vijf bijeenkomsten van elk 1,5 uur
 • Training in groepen van 6 tot 8 deelnemers
 • Na iedere sessie ontvang je een e-mail met de besproken highlights en ‘huiswerk’ voor de volgende sessie
 • Geschikt voor alle niveaus
 • De kosten zijn €129,- per persoon incl. 21% btw.
 • Tarief 1-op-1 begeleiding: 4 bijeenkomsten voor €242,- incl. 21% btw.

Door in het 'hier en nu' te lopen en je te focussen maak je je hoofd leeg en wordt inspanning ontspanning.

- Mindful Walk -

Bosbaden - Ontmoet de natuur in stilte

‘Silence, I discover, is something you can actually hear.’ – Haruki Murakami –

Regelmatig ‘baden’ in het groen blijkt grote gezondheidsvoordelen te hebben, blijkt uit verschillende onderzoeken. Het verlaagt je hartslag en bloeddruk en daarmee je stressbeleving. Het is een boost voor je immuunsysteem. Een sessie bosbaden is een combinatie van natuurverbonden oefeningen gericht op vertragen en verwonderen, meditatie & Tai-Gong en Shinrin-Yoku natuurkennis & technieken (het Japanse ‘bosbaden’). Je bent onderdeel van de natuur door te voelen, ruiken, luisteren, kijken, ‘kruipen en klimmen’. Je blikveld wordt verruimd door af en toe gewoon stil te staan of te zitten en je ogen te sluiten. Via simpele maar effectieve oefeningen word je geholpen de tijd te nemen, je tempo te vertragen en de rust- en inzichtgevende effecten van de natuur op je in te laten werken. We wandelen en oefenen veel in stilte. Tip: elke derde vrijdag(ochtend) van de maand Bosbaden in het Bergense Bos!  

 

Investering sessie Bosbaden

 • Een sessie duurt ca. 2,5 uur 
 • De totale wandelafstand is maximaal 1,5 kilometer
 • Bosbaden in groepen van min. 3 tot 8 deelnemers
 • We sluiten samen af met een theeceremonie en natuur-lijk lekkers 
 • De kosten zijn €39,50 per persoon, incl. 21% btw
 • Ook mogelijk: maatwerk groepssessies / bosbaden in een besloten groep 

De natuur is altijd mooi en energie-gevend, deze sessie gaat dus ook bij wisselvallig weer gewoon door. Alleen bij overmatig regen en wind wordt de sessie bosbaden geannuleerd. Je wordt daarover uiterlijk één dag van tevoren per mail geïnformeerd.

“Creatief en krachtig, zo zou ik de lessen van Patricia willen omschrijven. Patricia is heel betrokken, ze kijkt en luistert goed naar haar cursisten waardoor ze in kan spelen op ieders persoonlijke situatie. Haar lessen zijn uitgebalanceerd en goed opgebouwd en omdat ze op een positieve manier lesgeeft en corrigeert voel je je snel thuis en op je gemak. Met aandacht voor zowel fysieke als persoonlijke groei, hebben haar lessen diepgang en een creatief & speels karakter.”
- Marieke Jonker
Eigenaar Moving Life Pilates
"Patricia is een trainer die duidelijk breed opgeleid is en deze kennis combineert met haar intuïtie. Ze werkt vanuit ervaring en het vertrouwen om te gaan met dat wat zich aandient. Patricia gebruikt praktische tools en oefeningen die je helpen naar een dieper inzicht in jezelf. Ze doet dit in een sfeer van rust, humor, speelsheid en respect!"
- Willemijn Manshanden
Eventmanager JobOn
"Het was een hele waardevolle Mindful Run training, die mij behalve veel meer bewustwording ook weer de motivatie en het plezier in bewegen heeft teruggegeven."
- Dorine de Jong
Tekstschrijver

Past natuurtraining niet helemaal bij jou?

Over Vis la Vie

Door dichter bij de natuur te zijn en al je zintuigen te gebruiken, word je gezonder en gelukkiger. ‘Groen’ laat je rustiger en dieper ademen. Je hartslag en bloeddruk dalen. Stress verdwijnt uit je lichaam. Je komt letterlijk en figuurlijk op adem. Je bent weer in contact met jezelf. Een kalme staat helpt om snel samen tot de kern te komen. De oefeningen tijdens de trainingen versterken deze positieve effecten van de natuur. Dit maakt de natuur voor mij de ideale plek om mensen te coachen en te trainen.