Over Vis la Vie

Patricia Hoekstra

Sinds 2019 is de natuur mijn ‘kantoor’. Zijn in de natuur geeft mij het gevoel dat ik LEEF en deze intense beleving werkt door in mijn coaching en trainingen. Dat wat er werkelijk toe doet, komt als vanzelf tot leven in het groen. Er ontstaat ruimte voor een verruimde blik op jezelf en je mogelijkheden. En als dan de twinkeling in je ogen verschijnt en je weet dat het klopt.., daar word ik intens blij van.

 

Die twinkelende ogen bevestigen elke keer weer dat mensen verder helpen in hun zoektocht naar meer rust, persoonlijke groei en liefde voor jezelf & het leven écht mijn werk is. Mensen begeleiden om meer van zichzelf te worden en van binnen naar buiten te leven, daar spring ik mijn bed voor uit.

 

In mijn eigen zoektocht naar authenticiteit en ‘inner beauty’ onder alle lagen van sociaal wenselijk gedrag, word ik elke dag opnieuw bevestigd dat het leven een interessant vat vol tegenstrijdigheden is. Gevoelens van weerstand, stress of onzekerheid als het anders loopt dan verwacht … ze passeren ook bij mij regelmatig de revue … Ik ben niet volleerd maar wel ervaringsdeskundige; ik kan ondertussen zeggen dat ik mezelf lief & leuk vind, heb leren lachen om mijn tekortkomingen, ik heb leren luisteren naar mijn emoties, ook de heftige, en weet steeds beter waar mijn hart sneller van gaat kloppen. 

 

Ik geloof niet in 100% levensgenieters maar wel in levensliefhebbers. Ik ben een levensliefhebber, inclusief vallen & opstaan! En de ‘lessen’ die ik onderweg geleerd heb, geef ik graag aan je door. 

Missie Vis la Vie

Sensitieve 35+ survivors weer de liefde voor het leven laten ervaren. Ogen die rust uitstralen én twinkelen! Met de natuur als grootste inspiratiebron.

De natuur als ontmoetingsplek

“Nature settles the mind and gives space for the human experience”

Contact met de natuur maakt energieker, verhoogt het bewustzijn & de focus en zorgt voor een betere slaapkwaliteit. Planten geven zogenaamde fytonciden af; organische stoffen met een antimicrobiële werking, die effect hebben op de bloeddruk en het immuunsysteem activeren. De lucht in de buurt van water en bossen bevat bovendien hogere concentraties negatieve ionen, die een positief effect hebben op je stemming.

 

De zintuigelijke prikkeling van de natuur heeft ook een duidelijk fysiologisch effect. Een blik op de natuur of een schilderij van de natuur ontspant subtiel, maar direct. Hetzelfde geldt voor natuurgeluiden. Dit alles maakt de natuur voor mij de ideale ontmoetingsplek om mensen te coachen en te trainen.

“Stap in de ervaring; wees nieuwsgierig en laat je verrassen! Je draagt alle antwoorden al bij je.”

Hoe ik je verder help?

“Ik leer je anders kijken van waaruit nieuwe energie en nieuw perspectief ontstaat!”

Met mijn inlevende nieuwsgierigheid, onderzoekende (en analytische) kijk en ‘eigen wijsheid’ help ik je tot de essentie te komen van wie je –onder alle rollen – het liefst bent. Mijn aanpak is motiverend en doelgericht waarbij ik uitnodig tot nieuwe betekenisgeving en aanzet tot actie & zelfsturing. Uit eerdere trajecten krijg ik terug dat de veilige, vertrouwde setting die ik schep, uitnodigt te zijn wie je bent en vrij te ontdekken welke potentie in jou nog niet benut wordt.

 

Al meer dan 12 jaar coach & motiveer en train ik mensen met diverse niveaus en achtergronden bij vraagstukken als werkstress, persoonlijk leiderschap en vitaliteit. Als (loopbaan)coach bij de Nederlandse Spoorwegen, bij Vattenfall & CPOW (onderwijs) voor Vitaliteitsbureau Adaptics en nu ook als zelfstandig coach & trainer bij VislaVie. Ik ken de succesverhalen en valkuilen van het werken bij (grote) organisaties in een commerciele rol. Vanuit mijn bedrijfskundige en marketing achtergrond heb ik ervaring met een brede werk-context en de bijbehorende uitdagingen. 

Laat je inspireren door de ervaring van anderen

"Bedankt voor je energie, je openheid en je oprechte interesse en enthousiasme. Door onze gesprekken heb ik oprecht kunnen exploreren en ‘exploiteren’: wat wil ik? Wat is mijn overtuiging, waar geloof ik in en hoe verbind ik hoofd, hart en buik? Veel dank dat ik je op het juiste moment heb ontmoet en je mijn innerlijke vlam hebt helpen aanwakkeren!"
- Marsha
“Ik ben me in deze sessies steeds bewuster geworden van mijn lijf én mijn geest en de wijze waarop de neusademhaling effect heeft. Een hele waardevolle training, die mij behalve veel meer bewustwording ook weer de motivatie en het plezier in bewegen heeft teruggegeven. Dank je wel lieve Patricia!”
- Dorine
“Ik heb eigenlijk geen woorden voor mijn dankbaarheid, je bent een bijzonder en integer mens en voelt feilloos aan wanneer je het proces zich laat ontvouwen en wanneer je even bijstuurt. Je zet me in mijn kracht.”
- Petra
“Hier staat een ervaring Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent lectus lacus, feugiat id nisl id, gravida congue nisi. Nulla sed iaculis metus.”

Naam 

“Hier staat een ervaring Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent lectus lacus, feugiat id nisl id, gravida congue nisi. Nulla sed iaculis metus.Praesent lectus lacus, feugiat id nisl id, gravida congue nisi. Nulla sed iaculis metus.

Naam 

“Hier staat een ervaring Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Praesent lectus lacus, feugiat id nisl id, gravida congue nisi. Nulla sed iaculis metus.”

Naam 

Alles is zowel goed als slecht, of misschien is alles geen van beide. - Mo Gawdat (De logica van geluk)

Blogs

Eventjes dit en eventjes dat

Voor iedereen die zich herkent in eventjes dit en eventjes dat en aan het eind van de dag denkt ‘Wat heb ik nou eigenlijk allemaal gedaan? ‘ Er was eens een vrouwtje die zichzelf voorbij liep. Als ze ‘s morgens opstond, dacht ze aan ‘s middags. Als ze ‘s middags aan tafel zat was het weer: “Wat zal ik vanavond eten?”En als ze dan eindelijk ‘s avonds naar bed ging, lag ze weer te piekeren wat ze de volgende dag allemaal zou gaan doen. Telkens als ze op straat liep, rende ze zo
Lees meer

I am here to be seen. And I see you. – Kathryn Temple

Ben je al je hele leven op zoek naar gelijkgestemden?  Ervaar je de wereld vol met mensen, die ogenschijnlijk oppervlakkig, andersdenkend of anders-voelend lijken.  Herken je dit?  Ik zelf heb me jarenlang anders gevoeld. Ik kwam nooit iemand tegen die precies zo fijngevoelig was als ik. Het leek wel of alleen ik de spanningen, ongemakken en uitdagingen van het (werkende) leven voelde. Mijn nuchtere, Drentse familie-cultuur en met-de-paplepel-ingegoten-mindset van ‘jezelf groot houden’, ‘wees niet lastig’ en ‘wees niet lui’, bleken de grootste uitputtingsslag. Totdat ik ze niet meer kon tegenhouden, de
Lees meer